LPC keerklepcontroleBij veel apparaten welke aangesloten zijn op de drinkwaterinstallatie hoort een keerklep te zijn aangebracht. Denk hierbij aan een knijpdouche, koffiemachine, brandslanghaspel en een eventueel geplaatste vaatwasser. De keerklep borgt het terugstromen van vervuild water in de drinkwaterinstallatie.

LPC B.V. is voor de jaarlijkse keerklepcontrole voorzien van de hiervoor vereiste apparatuur, tijdens de keerklep controle word ondermeer gelet op de volgende onderdelen.

– Is het juiste type keerklep toegepast
– Bevind de beveiliging zich op de juiste plaats
– Werkt de beveiliging naar behoren

Van bovengenoemde word een rapportage opgesteld waarin de drie genoemde onderdelen worden afgevinkt. Zo is voor de opdrachtgever duidelijk inzichtelijk welke eventuele vervolg acties moeten worden genomen. Alle gecontroleerde keerkleppen op de locatie worden voorzien van een keuring sticker waarop vermeld de maand en het jaar van uitvoering.

Voor de afgekeurde exemplaren kunt u LPC inschakelen, om deze te laten vervangen of verplaatsen. Nieuwsgierig naar ons tarief, neem dan gerust contact met ons via het contactformulier of bel 085-487 3900.